top of page

הפילוסופיה של החירות

ציטוט מתוך הספר:-

 

"הבנת יצירה כמו הפילוסופיה של החירות חייבת, ללא ספק, לבוא תוך כדי העמקה הדרגתית. קיימים רבדים רבים של משמעות ביצירה מסוג זה. יתכן, בוודאי, שסוגים מסוימים של בני‑אדם עשויים לחוש עומק רב של משמעות בלי לשלוט לגמרי במשמעות הפשטנית של השפה שבה נכתב הספר, אך הבנה מלאה ודאי אינה אפשרית מלבד דרך תפיסה מעמיקה והדרגתית זו.

 

יתר על כן, אפילו המשמעות הפשטנית ביותר של ספר זה קשה להבנה. כשהוא נראה פשוט כחיבור של אידיאות מסוימות – מלבד המימוש החי של אידיאות אלה על‑ידי הקורא בהתנסות ממשית – חייבים באמת להיאבק בספר זה. אחרת, אפילו המשמעות הפשטנית לא תיתפס. נוסף על כך, מעבר לחשיבות הטיעונים, משפט אחר משפט, הקורא חייב לתפוס בבירור את הסדר הלוגי של אידיאות אלה. הוא חייב לתפוס בבירור את רצף התובנה של הדברים, כך שיוכל לשחזר את פעילות רוחו של רודולף שטיינר בסקירתו, בזיכרונו.

 

מאבק זה של הנפש, שלב אחר שלב, לקראת הבנת הדברים שרודולף שטיינר אומר, יכול להפוך לסולם שישמש לעלייה לרמת תודעה גבוהה יותר שבה הבנה הופכת לידיעה – לצורת ידע שבה התבונה מפנה מקום להתנסות הכרתית חיה מעל לרמת העולם החושי."

ספר זה מיועד לקהל רחב של קוראים שיש לו איזושהי נגיעה לפילוסופיה של החירות של רודולף שטיינר. הוא מיועד לאלה ששמעו על יצירה זו, אך עדיין לא החלו ללמוד אותה. ספר זה יכול להוות עבורם הקדמה והכנה טובה מאוד. הוא גם מיועד לאלה שקוראים ולומדים אותה, בין אם לבדם ובין אם בקבוצת לימוד. ספר זה יכול לעזור לתפוס את האידיאות היסודיות שמופיעות בפילוסופיה של החירות.

 

חשוב לזכור שספר זה לא מהווה 'תקציר הדברים החשובים ביותר' של הפילוסופיה של החירות וקריאתו אינה פוטרת את הקורא מהתמודדות עם כל האידיאות המוצגות בה.

 

הבנת יצירה כמו הפילוסופיה של החירות ותפיסתה כרוכות בלימוד הדרגתי, הולך ומעמיק. לכן, ניתן להתייחס לספר זה כשלב נוסף בדרך ללימוד מקיף ויסודי של הפילוסופיה של החירות.

 

10 פרקים.

 

חירות הרצון של האדם

אולין וונאמייקר

bottom of page