top of page

הפילוסופיה של החירות

ציטוט מתוך הספר:-

 

"ראש השנה האזרחית 1919 זכור לי כתאריך שלא אשכח לעולם. באותו זמן, הייתי אחד מקבוצת אסירים שהוחזקו בבסיס צבאי של French Alpine Chasseurs ב- Albetville, Savoy, שליד Conflans, הזרימה המשותפת של Isére ו- Arly. למרות העובדה שזה היה יום חג, חילקו דואר. קיבלתי עותק של הפילוסופיה של החירות. זו הייתה התגשמותה של משאלה בוערת. 

 

חצי שנה קודם לכן הייתי בחופשה בהמבורג – זה היה לבטח בחודש יוני או יולי 1918 – ושם אמי הציגה אותי בפני רודולף שטיינר. מעט זמן לאחר מכן נלקחתי בשבי. אחד המכתבים הראשונים שהורשיתי לכתוב היה לד"ר רודולף שטיינר, בבקשי עותק של הפילוסופיה של החירות. באותה שעה, לא ידעתי שהמהדורה השנייה של הספר עמדה להופיע. עכשיו הוא עומד לפניי כמתנה משמים.

 

זו הייתה התחלה של לימוד שמעולם לא הופסק ולעולם לא יסתיים, כל עוד אני חי."

רודולף שטיינר ציין לא אחת שבני‑אדם רבים פשוט לא הבינו את מהותה וייעודה של הפילוסופיה של החירות ולכן מצא לנכון להאיר, להבהיר, להסביר היבטים שונים שלה בהזדמנויות רבות. הדבר בא לידי ביטוי בהרצאות הרבות שנתן, בספרים ובמכתבים שכתב. משנת 1899 ועד מותו, לא הייתה כמעט שנה שבה רודולף שטיינר לא הפנה את קהל מאזיניו וקוראיו אל מקורות האנתרופוסופיה – אל הפילוסופיה של החירות. הוא שאף לכך שהיא תובן באור הנכון.

 

אם נתייחס לפילוסופיה של החירות כיצירה אמנותית, הרי שספר זה של אוטו פלמר, שבו מרוכזות מרבית הערותיו והבהרותיו של רודולף שטיינר עצמו עליה, מהווה אוסף של התבוננויות ביצירה זו, התבוננויותיו של רודולף שטיינר עצמו בפרספקטיבות שונות, במרחקי זמן שונים. התבוננויות אלה שופכות אור רב וחשוב על מגוון נושאים המוזכרים בפילוסופיה של החירות. דבריו של אוטו פלמר לאורך הספר ראויים למחשבה ולהתעמקות.

 

12 פרקים.

 

רודולף שטיינר על ספרו הפילוסופיה של החירות

אוטו פלמר

bottom of page