top of page

נתיב ההתקדשות האנתרופוסופי

ציטוט מתוך הספר:-

 

"הכושר המנוצל לרעה על-ידי האדם יותר מכל כושר אחר, הוא הדיבור. הדיבור אמור לשמש לאיחוד בני-האדם שתודעתם מפרידה ביניהם, בדרך חופשית , כך שהאדם יהיה מסוגל להשתמש בדיבור אם יש לו משהו לומר. אנו עשויים להיות מופתעים בראותנו ילדים, בלמדם לדבר, משתמשים בכושר חדש זה באופן יצירתי ובשמחה טהורה. השווה זאת עם רכילות, צורה לא-מזיקה לכאורה של דיבור המנוצל לרעה. ישנה הנאה מסוימת ברכילות, אך היא מאיכות שונה מזו של שמחת הילד בדיבור: במהלך הרכילות ישנה התענגות בתחושה-עצמית והשמחה מתגברת באמצעות תכניה. הרכילות אומרת: 'ראה כמה אני יודע, כמה משכיל אני, כמה חכם, כמה טוב, כמה פיקח.' וישנה גם תשוקה בדיבור אודות חולשותיהם של בני-אדם אחרים. הנאה זו אין לה דבר לא עם יכולת הדיבור ולא עם מה שנאמר: זוהי הנאה אגואיסטית לשמה. הרכילות ממשיכה: איננו מרגישים נוח כשמשתרר שקט בקבוצת בני-אדם. האם כך היו תמיד פני הדברים?"

מדריך מעשי זה לריפוי‑עצמי של התודעה - המהווה הן פסיכולוגיה רוחית והן ספר עדכני של החיים הפנימיים - מתחיל בהצגה סדורה וברורה של הטבע הלא-בריא והלא-חופשי של התודעה בימינו. התבוננות-עצמית מתודית מובילה לגילוי המפתח לשחרור התודעה מהנקודות העיוורות והפעולות המכניות שלה. מימוש העליונות האוניברסלית של ההכרה והזמינות האוניברסלית של הבסיס שלה, תשומת-הלב החופשית.

 

על-ידי שימוש בתשומת-הלב, אדם המתרגל את התרגילים הניתנים על-ידי המחבר, מתחיל להרחיב את טווח האפשרויות שלו ביחס להבנה ועשייה. התרגילים - המבוססים על נתיב בעל שמונה חלקים של הבודהא ועל הנתיב הרוחי ההכרתי של רודולף שטיינר – מובילים לחיים חדשים בהם אינטואיציות על-מודעות תופסות בהדרגה את מקומם של עיצובים על-מודעים. חיים חדשים אלה הם חיים אנושיים‑אוניברסליים של חשיבה חיה, מאלתרת: חיים של נוכחות, שמחה טהורה, המהווה בריאות עבור בני‑האדם.

 

6 פרקים.

 

להיות בריא - נתיבים לשחרור התודעה

גאורג קוהלווינד

bottom of page