top of page

נתיב ההתקדשות האנתרופוסופי

ציטוט מתוך הספר:-

 

"הממשות מופיעה מחדש דרך ההכרה, בכל רגע ועבור כל אינדיבידואל. מסיבה זו יש לטפח את ההכרה בתקופה זו של בשלות ואחריות אנושית, כלומר בעידן נפש התודעה. לטיפוח זה – התרגול והשאיפה לכישורים הפוטנציאליים הניתנים לנו – יש משמעויות ספורות. ראשית, ישנה משמעות תרפויטית או משמעות של בריאות נפשית: לא נחלה בגלל כישורינו או כוחותינו שלא בשימוש. שנית, משמעות פרשנית, מעניקה‑תחושה; אנו מעניקים משמעות לעולם הנתון לנו, לטבע, כפי שאנו מעניקים אותה לטקסט שאנו קוראים. באמצעות מתנה זו, הטבע יכול להיות משוחרר והעולם יעלה מחדש מתוך הכוחות הפנימיים של חכמה ואהבה אנושית כלפי מה שאינו הווה עדיין, כלפי מה שיכול להיברא באמצעות האהבה. ישנה גם משמעות יצירתית של העתיד: אנו מקבלים יותר אינטואיציות, יותר אידיאות חדשות..."

כיצד יש לקרוא תכנים רוחיים בכלל ותכנים אנתרופוסופיים בפרט? מהי השפעתם על רמת התודעה של הקורא? מהי הגישה שעל הקורא לפתח בהתייחסותו לאמיתות רוחיות? מהו תפקידה של החשיבה בכל לימוד וקריאה? - אלו הן חלק מהשאלות הרבות שספר זה עוסק בהן.

 

מטרתו העיקרית של ספר זה היא לעורר בקורא את טיפוח ההתנסות בחשיבה חיה, נמרצת ואינטואיטיבית כבסיס לעבודה והתפתחות נכונות ברוח האנתרופוסופיה. הספר מיועד לאלה המתייחסים לאנתרופוסופיה כנתיב חניכה להתפתחות רוחית, התואמת את רוח תקופתנו.

 

9 פרקים ו- 20 נספחים.

 

לימוד ברוח האנתרופוסופיה

גאורג קוהלווינד

bottom of page