top of page

הפילוסופיה של החירות

ציטוט מתוך הספר:-

 

"עכשיו נסו בעזרת מה שהוסבר, להתחיל במשימה של התמודדות עם מדע הרוח: המשימה לפעול כמשכין שלום בין השקפות-העולם השונות. הדרך לשלום היא להבין שהשקפות-העולם יחד, בפעולה הדדית אחת על האחרת, יכולות להיות מוסברות במובן מסוים, אך אם הן יישארו חד‑צדדיות הן לא יובילו אל טבעה הפנימי של האמת.

 

על האדם להתנסות בערך האמת של השקפות-העולם השונות, על-מנת להיות בהסכמה עם האמת, אם ניתן להתבטא כך. כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם את הקוסמוס הפיסי: גלגל-המזלות, המערכת הפלנטרית: שמש, ירח ואדמה (שלושתם יחד) ואדמה לבדה, כך ביכולתכם לחשוב על יקום רוחי... וכל זה נע סביב שנים-עשר הסימנים הרוחיים של גלגל-המזלות. כל זה אכן קיים, קיים באופן רוחי. כפי שבאמת הקוסמוס הפיסי קיים באופן פיסי, כך היקום האחר קיים באופן רוחי באמת."

את אחת מהנקודות החשובות ביותר של סדרת הרצאות זו, מבטא רודולף שטיינר באמירה: "הדרך לשלום היא להבין שהשקפות-העולם (השונות) יחד, בפעולה הדדית אחת על האחרת, יכולות להיות מוסברות במובן מסוים, אך אם הן יישארו חד-צדדיות הן לא יובילו לטבעה הפנימי של האמת." המפתח לכך הוא בהכרה ובהבנה שהשקפות-העולם השונות, אותן אנו מכירים כמטריאליזם, ספיריטיזם, אידיאליזם, ריאליזם ומה שביניהן, הן השקפות-עולם חד-צדדיות במהותן.

 

בסדרה זו, קושר רודולף שטיינר את החשיבה האנושית ואת שתים-עשרה השקפות-העולם עם החשיבה הקוסמית ושנים-עשר הסימנים של גלגל-המזלות הקוסמי. הוא אף קושר שבעה הלכי-נפש (הדרך בה שואף אדם לידע) עם שבע הפלנטות בקוסמוס. הקשר של החשיבה האנושית עם החשיבה הקוסמית, של האדם עם הקוסמוס, מתגלה כאן במלוא הדרו.

 

4 הרצאות שניתנו בברלין מ- 20 עד 23 בינואר 1914,

GA-151.

 

חשיבה אנושית, חשיבה קוסמית

רודולף שטיינר

bottom of page