top of page

אנתרופוסופיה כללי

ציטוט מתוך הספר:-

 

"יש להאמין בטוב המקורי של בני-האדם, בטוב המקורי של כל ישות אנושית!" זהו הדבר הראשון שעלינו לומר אם ברצוננו לנסות לדבר על מוסריות – שישנו טוב בל-ישוער ביסוד הטבע האנושי...

 

בראש הקוד המוסרי בכל המיסטריות ניצב הפתגם החשוב:

עליך למצוא את האמצע, כך שדרך מעשיך לא תאבד את עצמך בעולם וגם לא תיתן לעולם לאבד אותך.

 

למעשה, האימפולסים המוסריים שלנו אינם יכולים להיות מונחים בצורה טובה יותר מאשר כשאנו מגלים התעניינות באובייקטים או ישויות. אנא, חשבו על כך. היות שדיברנו בהרצאה אתמול על המשמעות העמוקה יותר של האהבה, אובן כהלכה כאשר אומר שאפילו האמירה הרגילה, החוזרת ונשנית של 'אהבה, אהבה ושוב אהבה', אינה יכולה לבוא במקום האימפולס המוסרי הטמון במילה הקטנה 'התעניינות'..."

מהי הגישה המוסרית שיש לנקוט בה כלפני בני-אדם אחרים? – בסדרת הרצאות זו, משיב רודולף שטיינר על שאלה זו בסגנונו הייחודי והמרתק.

 

מצד אחד, מההיבט המקרוקוסמי, מציג רודולף שטיינר את ההתפתחות האבולוציונית של המוסריות, המשתרעת החל מתקופת התרבות ההודית הקדומה (מהאלף השמיני עד האלף השישי לפנה"ס) וכלה בתקופת התרבות האחר-אטלנטית השישית, זו שתבוא אחרי תקופתנו הנוכחית.

 

מצד שני, מההיבט המיקרוקוסמי, מביא רודולף שטיינר קווים לדמותו המופלאה של פרנציסקוס מאסיזי כמודל לאבולוציית המוסריות והתגשמותה, כמודל להתמזגותן של מידות מוסריות שהתפתחו זה מכבר בתקופות תרבות קודמות, לשם יצירתה של מידה מוסרית חדשה.

 

3 הרצאות שניתנו בנורקופינג מ- 28 עד 30 במאי 1912,

GA-155.

היסוד הרוחי של המוסריות

רודולף שטיינר

bottom of page