top of page

אנתרופוסופיה כללי

ציטוט מתוך הספר:-

 

"אנו יכולים להיות סמוכים ובטוחים שאם נפעל רק באופן אובייקטיבי, ביקורת-עצמית תתברר כמשימה במשרה מלאה, ורק במקרים קיצוניים נעסוק, כפי שדווקא נעשה בדרך-כלל על-ידי האנושות, בביקורת או שיפוט של בני-אדם אחרים. מי שמעסיק את רוחו בבני-אדם אחרים ומבקר אותם באופן חופשי, יכול להיות בטוח שהוא פחות מדי עסוק בעצמו כך שיתאפשר לו להבהיר את מה שיש להבהיר אם ברצונו לראות את האינדיבידואליות שלו בדמותה האמיתית.

 

התשובה לשאלה החוזרת ונשנית לעתים קרובות מדוע אדם אינו מתקדם, שאדם צריך לענות בעצמו, ברורה. עליו להימנע מכל ביקורת כלפי אחרים, מלבד כאשר צורך חיצוני דורש זאת. מעל לכול, אין לשכוח לעולם על מה נרמז במילה 'להימנע'. היא כוללת למשל, לקבל מדי פעם משהו לא‑נעים או הרסני. כמובן, אדם חייב לקבל דברים כאלה, אך כל מי שמאמין ברצינות בקארמה כמובן יודע שהוא הביא זאת על עצמו; הקארמה הציבה את האדם האחר במקום בו הוא נמצא כדי שיגרום לפגיעה. סיבה אישית אמיתית להטיל את האחריות על העולם, אינה קיימת לעולם."

בשלוש סדרות של הרצאות שניתנו בברלין: אנתרופוסופיה (ידע האדם) 1909, פסיכוסופיה (ידע הנפש) 1910, ופניאומתוסופיה (ידע הרוח) 1911, מציג רודולף שטיינר את ישות האדם על כל מרכיביה: גוף, נפש ורוח, כאשר ההיבט המרכזי הקושר בין כל ההרצאות הוא החושים האנושיים, כוחות הנפש היסודיים ואיברי החישה הרוחיים, המהווים בסיס לתורת הכרה אמיתית עבור האדם המודרני ולהבנה עמוקה יותר של הישות האנושית.

 

בנוסף, מציג רודולף שטיינר את נקודת‑ההשקפה היסודית של האנתרופוסופיה: לראות ולדעת כיצד עובדות רוחיות ודברים ארציים שזורים אלה באלה. השקפה המשלבת קבלת אימפולסים פוריים ומוסריים מלמעלה והתבוננות בעולם הארצי ללא דעות קדומות.

 

12 הרצאות שניתנו בברלין בשנים 1909 עד 1911, GA-115.

ידע האדם, הנפש והרוח

רודולף שטיינר

bottom of page